1. Bunları bilmenizde fayda var
Öğrenci yurtları ya da öğrenci apartları genelde aylık değil, yıllık (genelde 10 aylık) olarak yapılmaktadır. Sözleşme süresinde alacağınız hizmetin detaylarını ve sözleşmeye istinaden sizin yükümlülüklerinizi mutlaka gözden geçirin.
Bunları Mutlaka sorun
Okul servisi var mı ?
Yurdun servisini, sizin öğrencinizin ders saatlerine uygun mu, yurda dönüş saati kaçtaEn yakın otobüs ve dolmuş durağı nerede ?
Yurttan okula, okuldan yurda ulaşımda toplu taşıma duraklarını öğrenin. Hatta bizzat yürüyerek test edinŞehir merkezine ne kadar ?
Şehrin sosyal imkanlarını kullanmak için şehir merkezine olan uzaklığını araçla ve yürüyerek ne kadar sürede gidildiğini öğreninGece yurt yetkilisi bulunuyor mu ?
Yurtta gece yaşanabilecek olumsuzluklar ya da ihtiyaçlar ile ilgili gece yetkilisinin olup olmadığını öğrenin.Öğrenci takip ya da bildirim hizmeti var mı ?
Öğrencinizin belirli bir saate kadar yurda gelmemesi durumunda veliye SMS ile bildirme hizmeti var mı ?Yurt ısıtması ne ile yapılıyor ?
Kış döneminde özellikle klima ile ısınan odalar aşırı soğuk havalarda ısınmayabiliyor. Yurt ısınmasınınHaftada kaç kez temizleniyor ?
Çamaşırlar nerede yıkanabiliyor ?
Ütü odası var mı ?
Öğrenci odasında kaç adet elektrik prizi kullanabiliyor.
Güvenlik: Yurdun güvenli bir bölgede olduğundan ve giriş-çıkış kontrollerinin sağlandığından emin olun. Güvenlik kameraları, kapalı devre güvenlik sistemi gibi önlemler bulunmalıdır.
Sosyal Aktiviteler: Yurtta düzenlenen etkinlikler, sosyal alanlar veya kulüpler gibi sosyal aktivite imkanlarını değerlendirin.
Konum: Yurt, üniversite veya okulunuzun yakınında olmalıdır. Ulaşımın kolay olduğundan ve gerektiğinde hızlıca okula gidip gelebileceğinizden emin olun.
Uzun Vadeli Planlar: Yurtta ne kadar süre kalmayı düşündüğünüzü göz önünde bulundurarak uzun vadeli planlarınızı gözden geçirin
İnternet Erişimi: Güvenilir ve hızlı internet erişimi sağlanıp sağlanmadığını öğrenin. Özellikle ders çalışma ve araştırma için önemlidir.
Gürültü Seviyesi: Yurdun bulunduğu yerde gürültü sorunları olup olmadığını ve yurt içinde sessiz bir çalışma ve dinlenme ortamı sağlanıp sağlanmadığını öğrenin.
Yakın Çevre: Yurdun etrafında marketler, restoranlar, kafe gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerlerin bulunup bulunmadığını gözden geçirin.
Temizlik ve Hijyen: Yurdun temizlik standartlarına ve sıklığına dikkat edin. Temizlik personeli tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediğini öğrenin.
Olanaklar: Yurtta bulunan olanaklar ve hizmetler nelerdir? İnternet, temizlik, yemek servisi, spor salonu gibi faktörleri göz önünde bulundurun.
Oda Tipi: Tek kişilik oda, paylaşımlı oda veya süit gibi farklı oda seçenekleri olup olmadığını değerlendirin. Kendinize en uygun olanı tercih etmelisiniz.
Yurt seçiminde nasıl karar vermeliyim ?
Şehirde farklı kalitede en az 3 farklı yurt ziyaret edin. Her birinin özelliklerini yurtlardan uzakta farklı bir noktada değerlendirin.
Yurt Yorumlarını Okuyun
Öğrenci Yurdunun internetteki yorumlarını okuyun. Sizden önce kalan öğrencilerin deneyimleri karar vermenize son derece yardımcı olacaktır.
Eski öğrenciler ile konuşun
Mümkünse daha önce yurtta kalmış öğrenciler ile görüşün, fikirlerini alın.
Yurttan erken ayrılmak istersem ne olur
Bazı yurtlar en az 10 aylık sözleşme yapmak istemektedir. Sözleşme şartlarını farklı bir ortamda değerlendirin. İptal ve iade haklarınızın sözleşmede olmasına dikkat edin.
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, kendi önceliklerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir öğrenci yurdu seçebilirsiniz. Türkiye'de ki tüm öğrenci yurtlarını Balnet'ten seçebilirsiniz. Mutlaka yurdu ziyaret edin, yerinde incelemeler yapın ve gerektiğinde yöneticilere sorularınızı sormaktan çekinmeyin.