Antik çağda Leukophrys, Yunan mitolojisinde Tenedos adıyla anılan Bozcaada, farklı uygarlıkların ve kültürlerin kesişme noktasında yer alan konumu nedeniyle tarih boyunca sürekli el değiştirmiş. Bu yüzden işgaller, talanlar, anlaşmazlıklar adanın tarihine damgasını vurmuş.
Arnavut Kaldırımlarıyla Bozcaada Sokakları
Heredot’un yazdıklarından öğrendiğimize göre adanın ilk yerlileri Pelasglar (Pelazzi) denilen bir kavimdir. Adaya yerleşmeleri M.Ö. 2000’li yıllara dayandığı tahmin ediliyor. Daha sonra sırasıyla Fenikeliler, Atinalılar, Yunanlar, Persler, Büyük İskender, Bizanslar, Cenevizliler, Venedikliler ve Osmanlılar adaya hakim olmuş. Bozcaada Türklerle ilk kez 1328 yılında Umur Bey’in yaptığı akınlar sonucunda tanışmış.
Bozcaada Sokakları
1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içine katılan ada, 1912 yılında Yunanlar tarafından işgal edilir ve Çanakkale Savaşları sırasında Fransızlar tarafından üs olarak kullanılır. 1923 yılında yapılan Lozan Antlaşması gereği Bozcaada, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olarak kalır.
Bozcaada hakkında bilinmesi gereken her şey.
İstanbul - Bozcaada yol güzergahı
Bozcaada'yı keşfetmenin keyifli ve farklı yollarından biri tekne turları
Bozcaada'nın su altı güzellikleri keşfetmeye değer.
Bozcaada denince akla gelen ilk detaylardan biri olan Bozcaada üzüm bağları, adanın önemli geçim kaynaklarından biri.
Bozcaada'da tadılabilecek lezzetler
Bozcaada'da yapılabilecek su ve doğa sporları
Bozcaada'dan adaya özgü alınabilecekler