Antik dönemdeki en gelişmiş şehirlerden biri olan Knidos, Datça yarımadasında, bugünkü kent merkezinin 1,5 km kuzeydoğusundaki Burgaz mevkisinde kurulmuştu. Bilim, sanat ve mimarlık alanlarında öne çıkan kent, dönemindeki ikinci büyük tıp okuluna ev sahipliği yapıyordu. Eudoksus'un geliştirdiği ve bölge için büyük bir öneme sahip olan güneş saati ise günümüzde hala görülebilir durumda.
Knidos Antik Kenti
Knidos, Datça yarımadasının iç kısmında kurulmuş olmasına rağmen ticari sebeplerden dolayı yarımadanın batısındaki Tekir burnuna taşınmıştı. Böylece Akdeniz ve Ege arasında kalan konumuyla Knidos, gemilerin yolculukları esnasında dinlenme, yük alma-yük indirme veya fırtınalarda sığınabilmeleri için ideal bir liman kenti haline dönüştü.
1800'lü yıllardan itibaren yağmalanmaya ve birçok parçası gemilerle farklı ülkelere götürülen Knidos antik kentinden geriye günümüzde oldukça az kanıt kalmıştır. Antik tiyatronun en belirgin noktalardan biri olduğu kentte, önemli bir kısmı ortaya çıkarılan stoa da alandaki dikkat çekici yapılardan.
Knidos Antik Kenti Tarihi Kalıntılar
Aynı bölgede bulunan ve Knidos Feneri olarak anılan deniz feneri de antik kente gelindiğinde görülebilecek yerlerden biri.
Datça Yarımadası'nın şık evlerle ve ağaçlarla çevrili gizli cenneti Aktur.
Datça'nın doğal zenginliklerine eşlik eden Knidos Antik Kenti.
Datça'nın doğası ve plajları kadar su altı güzellikleri de keşfedilmeyi hak ediyor.
Çam ormanları arasındaki kusursuz plajlara ev sahipliği yapan Mesudiye, Palamutbükü ile birlikte Datça'nın en çok ziyaretçi çeken alanlarından biri.
Datça yarımadasını güzelleştiren ve Datça'nın kendine has bir yer olmasını sağlayan en önemli detaylardan biri Datça'nın köyleri.
Datça'da denize girmek için onlarca alternatiften en güzel olanları...
Datça'ya kara, hava ve deniz yolu üzerinden ulaşım imkanları.
Datça'da eksiksiz bir tatil için görülmesi ve yapılması gerekenler.